Minulý rok jsem v Itálii objevila jednoduchý a časově nenáročný recept na výborný mátový sirup. Do hrnce dáme všechny suroviny v poměru: 100g máty, 1 litr vody a 600g cukru. Všechno vaříme na mírném ohni, dokud se nevyvaří 1/3 a tekutina nebude mít sirupovou hustotu. Já jsem to vařila cca 3 hodiny. Pak sirup přecedíme, přelijeme do sklenice a skladujeme v ledničce.
Last year in Italy I came across a very simple and not time-consuming recipe for a delicious mint syrup. Put all ingredients into the pot: 100g mint, 1 litre water and 600g sugar. Cook over a gentle heat until 1/3 boils away and the liquid becomes syrup-like (about 3 hours). Than strain, bottle and keep in a fridge.
Elle ღ
Mátu ráda nemám, ale vypadá to dobře. :)
ReplyDeleteRobíš mi chute :)
ReplyDeleteMiluji mátu. Takže jen co vyrazím na chatu, tak vyplením záhonek s mátou a vyzkouším :-D
ReplyDelete