08/09/2011

Recipe: Melanzane al cioccolato

...neboli lilek s čokoládou.


Po dlouhé době mám pro vás jeden zajímavý recept. Vždycky mě lákalo netradiční spojení surovin (naneštěstí pro ty, co to potom musejí jíst) a když jsem uviděla název tohoto receptu, musela jsem ho vyzkoušet. Celý recept najdete tady, mám k němu jen pár poznámek:
  • určitě nedávejte tolik cukru. Já jsem dala celou dávku a nedalo se to jíst. Podruhé jsem dala polovinu a přišlo mi to přeslazené. Takže kdo nemá rád příliš sladké věci, možná se obejde bez cukru úplně (já to příště určitě vyzkouším).
  • doporučuji ochutnat lilek těsně potom, co ho osmažíte! Objevila jsem tak vynikající přílohu například ke grilovanému masu. 
  • nezvyklé kombinace se nebojte. Lilek sám o sobě má chuť neutrální a v tomto spojení chutná jako palačinky.
  • jen připomínám - nezapomeňte nechat lilek "vypotit", celý dezert by potom byl hořký.


...or eggplants with chocolate.

After some time I have another interesting recipe for you. While searching for new recipes I always tend to choose some unusual combination of ingredients (unluckily for those who have to eat it then). When I spotted the name of this recipe I knew I have to try it. I used this recipe - it´s available only in czech, but there´s a nice video where you can see the whole process. Here is also very similar recipe in english. I have only a few notes what I did in a different way:
  • in an english version they recommend to serve it warm. Anyway I put it for several hours to the fridge and then it´s much better!
  • I recommend to try the eggplant immediately after frying - I found out a delicious side dish to the grilled meat.
  • don´t worry about the unusual combination - the taste of the eggplant is basically neutral and in this recipe it tastes lake a pancake
  • this is very important: don´t forget to let the eggplants to sweat out any bitterness!








Vyzkoušíte?
Will you try?

Elle ღ

22 comments:

  1. Já zbožňuju lilek. Zvláště grilovaný s olivovým olejem a balkánským sýrem. A recept určitě vyzkouším!

    ReplyDelete
  2. Tyjo, nevim nevim. Nenadchlo mě to :D Já radši "normální" dorty. I když to může chutnat skvěle! Možná až budu mít náladu na experimenty:))

    ReplyDelete
  3. oh! looks so succulent!

    please check my blog and follow if you like, I promise I will return the favor. thanks.

    www.thehiddenfairy.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Wegetable with chocolate? Seems strange but it looks so delicious!!

    ReplyDelete
  5. vyzerá to fajn.. ale asi by som sa to bála dať do úst :D ..ale raz možno vyskúšam :)

    www.leavethecrowd.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Páni to vypadá hodně zajímavě! :)

    ReplyDelete
  7. to musí být skvělé , taky mám takovou trochu úchylku kombinovat různé chutě , takže nejspíš vyzkouším :)

    ReplyDelete
  8. Tak to si neumím představit jak chutná. Můžeš to trochu popsat tu chuť? :)))

    http://pieceofebuu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. ebuu: už jsem to zmiňovala ve článku, nejvíc to připomíná palačinky s čokoládou :)

    ReplyDelete
  10. Ešte som baklažán nejedla, ale myslím, že na intráku to určite skúsim, recept vyzerá jednoducho.

    http://viktoriakej.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. yum yum yum, that looks gorgeous!

    XOXO, BECCA
    http://fashion-train-fix.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. looking forward to try this on the weekend! looks delish!!!

    http://intoxicatedchameleon.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. it looks delicious! :D
    Im following you:)
    XOXO

    www.stylebycelia.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. mnam!! urcite vyskusam ;)

    ReplyDelete
  15. looks so yummy! x

    www.twinfashionblog.com

    ReplyDelete
  16. looks delicious (:

    www.jessicajersey.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. Delicious!!

    XO Charlotte
    www.thefashionguitar.com

    ReplyDelete
  18. Tééda, to je vážně dost neotřelá kombinace surovin a chutí :) Přiznám se, že tohle by mě asi nikdy nenapadlo, ale vůbec bch se nebála to ochutnat. Přece s čokoládou musí být všechno dobré :D

    ReplyDelete