09/05/2011

Recipe: Crystallised flower petals

...Kandované okvětní plátky

Když jsem uviděla recept na toto roztomilé zdobení, věděla jsem, že to musím vyzkoušet. Jenom jsem si nebyla moc jistá postupem ani výsledkem. Našla jsem několik možných (a dost odlišných) variant přípravy a nakonec jsem zvolila tu nejrychlejší, protože jsem to potřebovala mít hotové do druhého dne.

When I spotted this cute recipe for the first time, I knew I definitely had to try it. But I wasn´t sure about the preparation nor expected result. I found a number of possible (and quite different) variations of preparation and I chose the most quick one, because I needed to have it done the following day.





Postup je jednoduchý. Budete potřebovat nějaké jedlé květinky (já jsem použila sedmikrásky a fialky, hodí se taky plátky růží) nasbírané nejlépe na nějaké netoxikované louce. Dál si připravíte bílek, který trošku našleháte (ne moc, jen tak, aby se porušila struktura) a jemně ho "naťapkáte" na květy. Ty potom několikrát za sebou posypete moučkovým cukrem - nejlépe přes sítko. Pak je rozložíte na pečící papír, kde je případně ještě pinzetou a/nebo párátkem doupravíte do požadovaného tvaru a necháte sušit - někdo píše v troubě, někdo jen tak (v každém případě by teplota neměla přesáhnout 50 stupňů, jinak květy ztratí barvu) . Já jsem je nechala odpočívat cca 24 hodin a květy byly pořád lepkavé (asi to bylo tím, že jsem použila málo cukru), ale i tak se daly bez problému použít.

The process is simple. You need some edible flowers (I used daisies and violets, roses petals are ok, too) collected at some non-toxic place. Then brush the flowers with a little egg white (slightly whipped), sprinkle with caster sugar (more times) and allow to dry out for a couple of hours. I let them rest for 24 hours and they were still a bit sticky (I propably used too little sugar), but good to use anyway.




A na co jsem dekoraci použila? Stay tuned :)

And how did I use this decoration? Stay tuned!


Elle 

8 comments: