24/07/2011

New Design + Button

Včera jsem nenapsala žádný příspěvek, protože jsem skoro celý den tvořila nový vzhled blogu. Zatím je to taková počáteční verze, ještě musím přijít na pár věcí, jak je zvládnout :) Kdyby jste měli jakoukoliv připomínku, tak sem s ní!

Yesterday I didn´t publish anything becuase I worked almost the whole day on my new blog design. For now it´s an initial version, I have to figure out several things :) If you have some comments, don´t hesitate to write me!




Besides I created also my "Grab the button" - you can find it on the right bar. I tried several tutorials and I manage to do it only with the third one. You can find it here.


Mimo jiné jsem si taky vytvořila "Grab the button" (nevím, jak bych to přeložila do češtiny) - můžete ho najít v pravé liště. "Grab the button" slouží k tomu, že si kdokoliv může zkopírovat html kód pod obrázkem a umístit si váš button s odkazem na váš blog na svou vlastní stránku.
Našla jsem několik návodů, nicméně se mi ho podařilo vytvořit až podle čtvrtého v pořadí. Anglický originál najdete tady. Jeho české shrnutí vypadá asi takto:

  • vytvořte si tématický obrázek ve velikosti cca 125x125 pixelů (obvyklá velikost buttonů)
  • uložte si ho někam na web (například Photobucket nebo Picasa) a uložte si adresu odkazu na něj
  • na bloggeru si otevřete záložku Design --> Přidat miniaplikace --> HTML/JavaScript
  • do prázdného okna zkopírujte tento kód: <div align="center"> <a href="http://fashion-and-chocolate.blogspot.com" target="_blank"><img alt="Fashion&Chocolate" src="http://4.bp.blogspot.com/-cGHDO6oAABg/Tiv1O-8aKnI/AAAAAAAAAs4/g9rC9RV0XNA/s1600/button_small.png"/></a> </div> <div align="center"> <form><textarea rows="6" cols="20"><a href="http://fashion-and-chocolate.blogspot.com" target="_blank"><img alt="Fashion&Chocolate" src="http://4.bp.blogspot.com/-cGHDO6oAABg/Tiv1O-8aKnI/AAAAAAAAAs4/g9rC9RV0XNA/s1600/button_small.png"/></a></textarea></form> </div>
  • všechny zvýrazněné části nahraďte vlastními adresami/názvy (1. adresa vašeho blogu 2. název vašeho blogu 3. adresa vašeho buttonu 4. adresa vašeho blogu 5. název vašeho blogu 6. adresa vašeho buttonu)
  • výsledek by měl vypadat asi takto:
  • jestli máte jakýkoliv dotaz, klidně se zeptejte, ale nejsem si jistá, jestli vám dokážu odpovědět - opravdu nejsem žádný internetový odborník ;)

To bude pro dnešek vše, už jsem se vyčerpala. A vám ostatním přeju krásný zbytek víkendu!
All for today, I´ve already spent too much time here. Have a nice rest of the weekend!

Elle 

6 comments:

  1. skvělý nový vzhled!!! :-)

    ReplyDelete
  2. Vypadá to úžasně! Ta fotka je skvělá. :)

    ReplyDelete
  3. Vypadá to dobře. Šikula.

    ReplyDelete
  4. Skvělý vzhled! Já si budu muset pohrát taky s tím svým, akorát nejsem zrovna moc v tomhle zdatná. :)

    ReplyDelete
  5. Hello! You have an amazing blog, dear!
    Let's follow each other :)))
    Kisses,

    Polly
    http://pollysboudoir.blogspot.com/

    ReplyDelete