07/01/2012

Recipe: Coke and ginger (against cold!)

Coca Colu někdy ochutnal snad úplně každý. Ale že to byl původně lék (ve formě hustého sirupu), to už možná ví málokdo. Proto není tak úplně od věci použít tento nápoj v boji proti běžné chřipce či nachlazení.
Jak na to? Nalijte Coca Colu do hrnce a přidejte trochu čerstvého zázvoru (který mimo jiné působí antibakteriálně a protizánětlivě). Přiveďte do varu, pak zmírněte teplotu a ještě povařte asi 10 minut. Zabalte se do peřin a vypijte jako horký čaj :) Jestli to opravdu funguje, to vám říct nedokážu, nicméně je to zajímavá varianta k tradičním bylinkovým čajům.
Coca Cola knows everyone. But the fact that it was once a medicin (in a form of thick syrup) isn´t so well known. That´s why it´s not so misleading to use it against cold or flu. How? Pour coke into a saucepan, add a piece of ginger (which by the way have an antibacterial effect), bring to boil and than simmer over a medium heat for about ten minutes. Curl up under duvet and sip like a hot tea :) If it really helps I can´t tell, but it´s an interesting alternative to classical herbal tea.




Pokud jste ještě neviděli, určitě se podívejte se skvělé obrázky od Ivii Re.
If you haven´t seen yet, look at beautifu pictures by Ivii Re.


A pro toho, koho zaujala výstava panenek Barbie v Brně, ale nestihl ji navštívit, mám dobrou zprávu! Výstava se prodlužuje do 29.1. a dokonce byla rozšířena i o další panenky, například Grace Kelly, Barbie Escada nebo Sněhurku a Popelku.

Elle ღ

9 comments:

  1. že je coca cola vhodná na žalúdočné problémy, čistenie toalety som vedela, ale že bojuje aj proti nachladnutiu mi je novinka :) díky za tip, v čase choroby určite trochu zmeny nezaškodí :)

    ReplyDelete
  2. ahah that's a cool recipe!! I will try it for sure next time I'm sick =)
    http://elle3190.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Haha nice recipe, i hate colds! :) ♥XOXO

    ReplyDelete
  4. Oooo to jsem nevěděla že je dobrá na chřipku, příště zkusím :D

    ReplyDelete
  5. tak to pak někdy vyzkouším !! :D

    ReplyDelete
  6. Interesting post, didn`t knw this about Coca-Cola:)....Also like your blog:)
    Much love,
    Flutra

    flutrafashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Keď budem chorá, jednoznačne vyskúšam (: pekný blog!

    http://partofstreet.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. To jsem ještě nikdy nezkoušela, ale mně cola pomáhá když je mi špatně od žaludku.. a to ji ani nevařím ani nic, prostě ji vypiji tak jak je ve flašce.. to množství cukru v ní na nevolnost vždy pomůže :)

    ReplyDelete