Můj další recept je opět z Itálie - čokoládové suflé. Tento dezert je tam poměrně běžný, u nás bohužel zatím tak rozšířený není. Nicméně pro milovníky čokolády je to pohádka :) A příprava je navíc velice snadná. Jediné, na co je třeba dát si pozor, tak je doba pečení. Musíte to odhadnout tak, aby vnější vrstva byla upečená, ale uprostřed zůstala hmota tekutá. V receptu je uvedeno 10 minut, já jsem je měla trochu menší, takže mi stačilo 7 minut. Je potřeba to vyzkoušet. Recept najdete zde.
My another recipe is again from Italy - chocolate soufflé. There it´s a common dessert, here you can find it quite rarely. Anyway, for the chocolate lovers it´s a dream :) What´s more, the preparation is very easy. You can find the recipe here (The recipe is unfortunately available only in Czech. If you are interested, write me an e-mail and I´ll send you the english translation).
V pátek jsem se vydala do parku fotit magnolie, ale nakonec z toho nic nebylo. Obloha se zatáhla a vypadalo to na déšť. A navíc jsem zjistila, že ještě nejsou tak nakvetlé, jak jsem si myslela. Takže další pokus dneska, snad se to podaří!
On friday I went to the park to take some pictures of magnolia, but at the end nothing came of it. The sky clouded over and the rain seemed to start every second. And besides the trees weren´t yet as blossomed as I thought. So, another try today, hopefully I´ll succeed!
Přeji hezký zbytek víkendu!
Have a nice rest of the weekend!
Elle ღ
PS - dneska jsem si poprvé objednala z romwe.com, už se nemůžu dočkat!! Nemáte zkušenosti, za jak dlouho balíček dorazí do ČR?? Mimochodem právě je tam poštovné zdarma, doporučuji využít :)
čokoláda&jahody <3
ReplyDeletewww.theannettevogue.blogspot.com
wow, to vypadá libově! yummy! :-)
ReplyDeletetak tohle je delikatesa
ReplyDeleteJeeeejda, to vypadá naprosto unikátně, musím to hnedka o víkendu zkusit!!
ReplyDeletewww.beawesomekitty.blogspot.com
wááá, nabudúci víkend ich budem jednoznačne piecť! Ďakujem :*
ReplyDeleteThat looks so delicious! I've got to try this one day.
ReplyDeletepaperwhales.blogspot.com
yummy))
ReplyDeletehttp://alia-sweet.blogspot.com/
To je hoodně svůdný dezert! Strašně se mi líbí, jak ta čokoládová hmota vytéká z upěčeného těsta (jštěže si to z té orazovky nemůžu vzít, protože jak se znám, tak bych to spolkla všechno :D). A jahody k tomu? Dokonalá kombinace :)
ReplyDeleteKlobouk dolů, udělat správné suflé neni žádná sranda.
ReplyDeleteteeeeda článek přímo pro mě:), suflé miluji, měla jsem ho prvně na narozeninové večeři v café imperiál polreicha, bylo úžasně čokoládové a k tomu jsem měla takovou višňovou omáčku, bylo to dohromady báječné. ta hořká čokoláda a kyselá chuť višní! určitě vyzkouším, díky za tip!!
ReplyDeleteps: dostalas mě, a za to jsem čtenář :))
doporučuju všem vyzkoušet, na první pohled to nevypadá, ale je to opravdu vynikající ;)
ReplyDeleteWeruska: děkuji za tip, příště k tomu zkusím nějakou omáčku vymyslet ;)
Musím autorku zklamat, ale toto není suflé! Nicméně je to poměrně dobře udělaný lava cake.
ReplyDelete