27/03/2011

Recipe: Pea spring pesto

Dneska mám pro vás recept, který je na začátek jara jako stvořený :) Hned mě to napadlo, když jsem ho nedávno našla u Emily, a hned jsem ho musela vyzkoušet, abych zjistila, jestli chutná opravdu tak jarně jako vypadá. Ano, a ještě mnohem líp!

Here is an amazing spring recipe, which I found recently on Emily´s page. I had to try it immediately to find out if it really tastes so spring as it looks. And yes, even better!







Původní recept jsem si maličko upravila k hmotnosti balení mraženého hrášku, takže:

380 g mraženého hrášku
1 hrnek strouhaného parmezánu
2-3 stroužky česneku
bageta
olivový olej
mléko
sůl, pepř
cherry rajčátka a strouhaný sýr na dozdobení




Rozmražený hrášek rozmixujte společně s parmezánem a postupně přidávejte olej a mléko (v původním receptu je jen olej, ale já jsem pro zjemnění přidala i trochu mléka), až vznikne hladká hmota. Nakonec podle chuti přidejte nastrouhaný česnek, sůl a pepř.
Bagetu nakrájejte na kolečka, pokapejte olivovým olejem a dejte na chvíli do trouby, aby byla pěkně křupavá. Nechejte vychladnout, potřete pomazánkou a dozdobte podle fantazie. Dobrou chuť! ;)
(z uvedeného množství jsem měla asi 3 takové tácky jako na obrázku)

For the English version of the recipe click here



Máte nějaký tip na další jarní recept?
Do you have some tips on other spring recipes?


Elle  

5 comments:

  1. Vyzerá to dobre... ale viac ma pri tej zelenej napadlo avokado a taku avokadovu pomazanku by som si veru dala.. .:)

    ReplyDelete
  2. super, to si urobim aj ja! :) a krasne naaranzovane :)

    ReplyDelete
  3. mňamy!! to určite musím skúsiť ;)

    ReplyDelete