25/05/2012

Recipe: Pasta Mediterranea

Dneska mám pro vás recept na lehký oběd nebo večeři. Je jednoduchý, rychlý a moc dobrý :)
Budete potřebovat: těstoviny, sugo di pomodoro (rajčatová omáčka, běžně ji seženete v supermarketu), mozzarellu, čerstvá rajčátka, parmezán, černé olivy (ty já sice nejím, ale protože jsem vás o ně v receptu nechtěla ošidit, trochu jsem si pomohla ve photoshopu), olivový olej, sůl/cukr/koření podle chuti
Today I have for you a recipe for light lunch or dinner. It´s easy, quick and soo good :)
You need: pasta, sugo di pomodoro (kind of tomato sauce), mozzarella, fresh tomatoes, parmesan cheese, black olives (I don´t eat them but because I didn´t want to show you an incomplete recipe, I helped myself with photoshop), olive oil, salt/sugar/spice to taste


Nejprve si dejte na pánvičku trochu olivového oleje, přidejte rajčatovou omáčku a zahřejte. Pak podle chuti přidejte sůl, cukr a koření (záleží na tom, jestli omáčka je již předem ochucená; já používám většinou bazalku a oregáno). Nechejte ještě chvíli bublat (cca 5-8 minut), případně průběžně dolévejte vodou, aby omáčka moc nezhoustla. Nakonec přidejte uvařené těstoviny a ještě chvíli ohřívejte.
First pourt into the pan some olive oil, add tomato sauce and heat. To taste add salt, sugar or spice (it depends if the sauce is already flavoured; I usually use basil and oregano). Leave it boil for some time (cca 5-8 minutes), if need add some water so that the sauce doesn´t become too thick. Finally add boiled pasta and heat for another minute.


Nakonec přidejte nakrájenou mozzarellu, rajčátka, olivy a nastrouhaný parmezán a můžete podávat :)
Finally add sliced mozzarella, tomatoes, olives and grated parmesan and you can serve :) 


Buon appetito :)


5 comments:

  1. nice pasta....
    kisses
    http://color-blockbyfelym.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. určitě vyzkouším! já ráda vařím jednoduché těstoviny s krabím masem/krevetami, jarní cibulkou, chili, limetkou a olivovým olejem:)
    krissfashionstyle.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Tie olivy!:DD Ale vyzera to mnamkovo:)

    ReplyDelete
  4. Znám a dělám. :) Nejčastější oběd do práce jsou těstoviny x způsobů, ale nejraději mám s mořskými plody a pak s pestem, rajčaty a mozzarellou. :)

    ReplyDelete