30/12/2011

Recipe: Mini-focaccia (party tip!)

Silvestrovské oslavy se blíží, proto se vám bude možná hodit recept na netradiční pochoutku. Jedná se o variaci na italskou focacciu, jen v menším provedení. Jsou výborné jako příloha místo pečiva nebo i jen tak na chuť, pokud je dostatečně ochutíte kořením.
New Year´s party is coming and maybe it may come in handy a recipe for unusual treat. It´s a variation on Italian focaccia, just made in mini version. It´s delicious as side dish (instead of other bread stuff) or just as a canapé, if you season it enough with spices. 



Budete potřebovat: 200g hladké mouky, 1/2 droždí,  špetku cukru, 1 lžičku soli, 175 ml vlažné vody, olivový olej, koření, mořskou sůl
You need: 200g all-purpose flour, 1/2 pack yeast (cca 20g), pinch of sugar, 1 teaspoon salt, 175 ml tepid water, spice, sea salt


Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí, postupně přimíchejte mouku, sůl a cukr a nechejte cca 30 minut vykynout na teplém místě. Formičky vymažte trochou olivového oleje, rozdělte těsto (já jsem použila 12 formiček), potřete olejem a posypte kořením (oregáno, bazalka, rozmarýn...) a mořskou solí. Pečte na 230 °C asi 20 minut.
Mix tepid water and yeast, add flour and other ingredients. Leave in a warm place until it has doubled in size (about 30 minutes). Meanwhile add a bit of olive oil in your muffin mould and preheat oven to 230°C. Divide the dough into moulds and gently apply some olive oil with a brush, sprinkle with spice (oregano, basil, rosemary...) and sea salt. Bake for around 20 minutes.





Dobrou chuť!
Enjoy!
Elle ღ

3 comments: