01/03/2012

Recipe: Grilled pineapple

Přeji vám krásný první den prvního jarního měsíce :) Jaké bude vaše letošní jaro?
I wish you a beautiful first day of the first spring month :) How will be your spring?

Dnes jsem si pro vás připravila recept vhodný spíše na letní grilování, ale proč si nepřipomenou léto, i když je venku náledí? Budete potřebovat (na 3 porce): 3 kolečka ananasu (cca 2 cm tlusté), 5 lžic smetany, 30g másla, 2 lžíce třtinového cukru, 3 lžíce rumu, 2 lžičky jemně mleté kávy.
Today I prepared for you a recipe fit rather for a summer grilling but why not to remind of summer also with snow outside? You need (for 3 portions): 3 slices of pineapple (cca 2 cm thick), 5 tbs of cream, 30g of unsalted butter, 2 tbs of cane sugar, 3 tbs of rum, 2 teaspoon of fine ground coffee.


Plátky ananasu ogrilujte (případně upečte v troubě) do měkka - cca 10-15 minut. Mezitím si připravte zálivku - v hrnci na mírném plameni rozpusťte máslo, přidejte smetanu a cukr. Až je cukr pořádně rozpuštěný, přidejte rum a kávu. Ještě chvíli zahřívejte a zálivka je hotová. Dezert se podává teplý!
Grill the slices of pineapple (or bake them in the oven) until it becames fragrant - ca. 10-15 minutes. In the meantime prepare a topping - melt butter over a medium heat, add cream and sugar. Stir until the sugar is completely melted, then add rum and coffee. Heat one minute more and the topping is ready. This dessert is served hot!  


Recept je od Lenky Požárové, která tento dezert připravovala v pořadu Show Jana Krause.

BLOGLOVIN    TWITTER    GOOGLE+
Elle ღ

3 comments:

  1. Mňam, to vypadá úžasně! :)

    ReplyDelete
  2. Jednou jsme dělaly něco podobného :) Vypadá to dobře :)

    ReplyDelete
  3. ummm! it looks really jumy! we want to taste! :)
    http://www.thefashionclackers.com/

    ReplyDelete