15/03/2012

Inspiration: MINT colour

Mátová barva, a vůbec pastelové odstíny, se na nás valí ze všech stran. Přestože jsem nikdy neměla zelenou barvu v jakékoliv podobě ráda, i já jsem se nechala tímto odstínem okouzlit. Včera už jsem měla ve virtuálním košíku překrásné mátové kalhoty, ale nakonec jsem se omezila jen na doplňky (prozatím pásek, punčocháče a lak na nehty). Přece jenom když jsem zelenou skoro nesnášela, nedá se očekávat, že to bude z ničeho nic láska na celý život... 
A jak vůbec má mátová barva vypadat? Podle definic to má být pastelová světle zelená barva s nádechem do modra. Barevný rozdíl může být docela nepatrný, takže za "mátovou barvu" se teď považuje i jakýkoliv odstín světle zelené nebo světle modré. A jaký je význam mátové barvy? Skromnost, bystrost, dobrosrdečnost. Takže všichni šup do mátové :)
 A co vy a mátová a vůbec pastelové barvy?
Mint colour is surrounding us absolutely everywhere. Even though I never liked green colour in any form, I became a bit obssesed with this shade, too. Yesterday I had in my virtual cart an amazing pair of mint jeans but eventually I restricted myself only to accessories (for now belt, tights and nail polish). After all if I almost hated green colour in the past so I can´t expect that with mint it will be out of a sudden love for the rest of life...
And how should the mint colour look like? According to definitions I found I should be pastel shade of green colour with a hint of blue. The difference is so subtle that now also light green and light blue is usually considered "mint colour". And what is the meaning of this shade? Modesty, insight and kindness. So, everyone, go for mint :)
And what about you and mint and pastel shades in general?



 thefashionfruit.com


fashionsalade.com/lovelypepa


 nikachic.com













Other sources: lookbook.nu, tumblr.com, wehearit.com


14 comments:

  1. je to kráásná brava.. :))

    ReplyDelete
  2. Mě tato barva taky uchvátila. Zatím mám jen lak, ale chtěla bych sako a možná nějaké šaty. Jinak mentolovou umí dobře nosit jak Veronica, tak i Chiara. :)

    ReplyDelete
  3. na tuhle barvu začínám mít silnou alergii. byla by fajn, kdyby nebyla všude. už je to jak uniforma! a tak si nic v mentolové nepořizuji už z principu. leda, že bych narazila na nějaký opravdu neodolatelný kousek :-)

    mujfialovysvet.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Adore the first pic

    ReplyDelete
  5. i'm definitely loving the mint craze..it's such a soothingly gorgeous color ;-)

    http://nuhasofiyan.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Fabulous.. I am really lovely the mint trend.. so pretty and easy on the eyes.

    ReplyDelete
  7. such a perfect color! Sadly, I need money before I invest in some pieces for spring but you're definitely inspiring me!


    XO Sahra
    EffortlessCool

    ReplyDelete
  8. Ten odstín naprosto miluju!! Ale jsem děsně bledá, takže si nemůžu nic v takové barvě pořídit, protože bych vypadala jak vyblité zelí (jak říká mamka :D). Škoda. Ale chtěla bych si pořídit kalhoty v této barvě určitě, jen je někde objevit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nějaký doplněk se určitě hodí i pro bledulky :) a kalhoty jsem měla vybrané na New Look, byly opravdu hezké!

      Delete
  9. So nice, wow!!! Love MINT!!
    Visit Chloé sunglasses giveaway on ,my blog: http://anastasija-stasha.blogspot.com/2012/03/international-sunglasses-giveaway-chloe.html

    ReplyDelete
  10. I love mint - to me, it's the quintessential colour of the fifties.

    Andrea x

    ReplyDelete
  11. To those who can pull mint off - bravo. It's a lovely color; looove the first photo.

    shoprms.com

    ReplyDelete
  12. Já jsem se do té barvy taky zamilovala :) Ze záčátku jsem jí moc nevnímala a ani se mi moc nelíbila, ale když jsem v obchodech narazila na pár kousku v mint barvě, hned jsem změnila názor :)

    ReplyDelete