06/02/2012

February cosmetics essentials

Jedna z věcí, které teď používám nejčastěji je určitě voňavá rtěnka Rimmel z kolekce Kate Moss č. 09. Naprosto mě nadchla svou barvou. Většina ji sice má za červenou, ale já jsem ji od začátku viděla jako tmavě růžovou a pro mě už taková i zůstane. 
One of the thing I´m currently using most often is a sweet-smelling lipstick by Rimmel Kate Moss Nr. 09. I´m absolutely fascinated by its colour. Others call it red, but I already from the beginning took it for deep pink and it remains so. 


Už jste si na spoustě blogů mohli přečíst početné (pozitivní) recenze na tyto rtěnka a já jen potvrdím, že má příjemnou krémovou konzistenci, obrovskou pigmentaci (až jsem se napoprvé lekla) a taky velkou výdrž. Pokud chcete výdrž (u jakékoliv rtěnky) ještě zvýšit, mám pro vás 2 tipy:
  • pod rtěnku naneste podkladovou bázi nebo tekutý make-up
  • naneste první vrstvu rtěnky, lehce poklepte (sypkým) pudrem a naneste vrstvu druhou. Když si rtěnku "nesníte", vydrží vám věčně!
A taky bych při tak tmavém odstínu doporučila použít konturku, ale to už je na vás.

You certainly could see a lot of (positive) reviews of these lipsticks on other blogs and I can only confirm that it has creamy formulation, incredible pigmentation and it´s really long lasting. If you still want to extend the permanence (of any lipstick) I have 2 tips for you:
  • before using the lipstick apply on your lips make-up base or a foundation
  • apply the first layer of the lipstick, cover your lips lightly with powder and apply the second lipstick layer. If you don´t "eat" it, it will last forever!
And I would recommend to use a lipliner with such a rich shade, but it´s up to you.



Druhá věc je už více praktická, jsou to krémy na ruce od Neutrogeny. V takovýchto mrazech má suché ruce snad každý. A já mám kromě toho navíc i problém, že nesnesu ulepené ruce (například od mastnějších krémů). Naštěstí mám pořád v kabelce modrou Neutrogenu Fast absorbing hand cream. Tento krém má jemnou, nemastnou konzistenci, snadno se roztírá (stačí ho opravdu jen malinké množství) a téměř hned se vsákne - pro mě nejdůležitější vlastnost. Krém je jemně parfemovaný, ale pro mě je to příjemná, nevtíravá vůně. Ruce zůstanou hydratované a příjemně jemné. Večer před spaním používám červený Hand cream concentrated. Ten už je o poznání mastnější, s vysokým obsahem glycerinu, ale taky se docela rychle vsákne. Opět ho stačí jen malé množství (na obalu je uvedeno, že vám balení vystačí na 200 použití). Tento krém seženete ve dvou verzích - tato červená je neparfemovaná a modrá je parfemovaná.
The other thing is more practical - hand creams from Neutrogena. With this temperature deeply below zero almost everyone has dry hands. Besides I really hate a feeling of greasy hands (caused by most hand creams). Fortunately I have always in my handbag a blue Neutrogena Fast absorbing hand cream. This cream has very light, non greasy texture, easy to spread (really very little quantity is enough) and absorbs almost instantly - for me the most important quality. The scent is light and fresh, it really became my favourite one. Hands are immediately moisturised and soft. Before going to bed I use red Hand cream concentrated. This one is visibly more greasy, with a high content of glycerin. However, it absorbs quite quickly, too. Again really small amount is enough You can get both scented or unscented version.



A co teď používáte vy?
And what are you using now?


BLOGLOVIN    TWITTER    GOOGLE+
Elle ღ

11 comments:

  1. Tenhle odstín rtěnky ti skvěle sedne! :) A Neutrogena má podle mě nejlepší krémy na ruce.

    ReplyDelete
  2. Wonderful review, I like it!!! This is such a nice post!
    Win 100€ to spend on boticca.com
    Take a look and if you want we can follow each others: Cosa mi metto???

    ReplyDelete
  3. Je fakt že na té první fotce vypadá jako tmavě růžová, ale té fotce jak ti máš na rtech je červená :-)

    Na mém blogu právě probíhá giveaway, třeba se budeš chtí zúčastnit :-) http://marketatrpisovska.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. I love beauty products:)

    X Pris

    Ps: new giveaway on my blog

    ReplyDelete
  5. ješiš, já si ty rtěnky nemůžu vynachválit! dík za tip na delší výdrž! :-)

    mujfialovysvet.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. na tu rtěnku koukám už dlouho.. :)

    ReplyDelete
  7. Hi baby i lov your blog and i join:)
    Pls join my blog too
    Kisses
    Duygu

    ReplyDelete
  8. Krém na ruce Neutrogena právě zvažuju, jestli je opravdu tak kvalitní, takže děkuji za vlastní zkušenost! :)

    ReplyDelete
  9. Hello dear:
    now im following your blog and i invited you to know the mine...
    http://todoeldiadecompras.blogspot.com
    Kisses

    ReplyDelete
  10. ten modrý krém si momentálně také nemůžu vynachválit :)))

    http://angellovely-things.blogspot.com

    ReplyDelete