31/03/2012

Weekend breakfast 31/3


Nezapomeňte na GIVEAWAY, dneska máte poslední možnost se zúčastnit :)
Don´t forget to enter GIVEAWAY, you have the last chance today :)

30/03/2012

Clip-in hair extension... or never say never

Co se týče clip-in vlasů, a vůbec jakýchkoliv příčesků, jsem byla vždycky spíše skeptická. Připadalo mi to umělé, nepřirozené, něco jako "botoxové rty". Ale nikdy neříkej nikdy, že... Ve středu odpoledne jsem jela tramvají a zničeho nic (taky se vám to stává?) jsem právě po takových vlasech zatoužila. Jak to dopadlo? Je pátek ráno a já s nadšením přebírám od pošťáka balíček :) První dojmy jsou víc než pozitivní, protože barva mi překvapivě sedne naprosto přesně a i kvalita samotných vlasů se jeví jako velmi dobrá. Clip-in se zatím určitě nechystám nosit pořád, spíše jen na nějaké zvláštní příležitosti. A nějaké další fotky přidám, až si na sebe trochu zvykneme :)
As for clip-in hair extensions, and other artificial hair stuff, I was always rather sceptical. I considered it too unnatural and artificial, something like "botox lips". But never say never... Wednesday afternoon on a tram I suddenly (does it happen also to you?) started to crave hair like this. And how did it come off? It´s friday morning and I´m taking a parcel from postman with a great enthusiasm :) First impression is more than positive, because colour of clip-in matches my natural hair almost precisely and also the quality seems very good. I don´t intend to wear hair extensions all the time, more like just for some special occasions. I´ll add some more pictures when we get used to each other a bit :)


29/03/2012

My favourite skirt

Další tak trochu pastelová kombinace, tentokrát mátová a světle oranžová. Tuto sukni přímo zbožňuju, mohla bych ji nosit pořád a ve všech kombinacích. Klidně i s proužkama!
Another pastel combination, this time mint and light orange. I just adore this skirt, I could wear it all the time and in all possible combinations. Well also with stripes!


28/03/2012

Recipe: Tomato ladybirds

Tohle je asi ten nejroztomilejší "recept", který jsem kdy vyzkoušela :) Berušky můžete použít na ozdobení chlebíčků, obložených míst, slaných dortů... co vás napadne!
This is probably the cutest "recipe" I´ve ever tried :) You can use these little ladybirds to decorate open sandwiches, platters, salty cakes... anything you can think about!


Budete potřebovat: cherry rajčátka, černé olivy, něco zeleného
You need: cherry tomatoes, black olives, something green


26/03/2012

Pastel combination

Zatímco zářivé barvy minulého roku mě nijak neuchvátily, pastelové barvy opravdu můžu. A nemusela jsem ani shánět moc nových kousků, protože většina mého šatníku už stejně byla světle růžová. Tak už jen pár dalších barev na doplnění - jako například tyto mentolové punčocháče, které jsem sháněla opravdu dlouho. A kabátek jsem si nadělila už k vánocům a jsem ráda, že ho konečně můžu vzít na procházku :)
While bright colours of previous season didn´t attract me much, I really love these pastel colours madness. I didn´t even have to buy a lot of new pieces because a half of my wardrobe was already pastel pink! I got only a few pieces in other colours to match - for example these amazing mint tights, I was looking for them for so long. I gave myself this coat already for Christmas and finally I could take it out :) 


25/03/2012

Like a candy

Hezký den :) Já jsem pořád nemocná a tentokrát opravdu zodpovědně ležím skoro celý den v posteli, připravuji nové příspěvky a taky čtu. Konečně jsem si našla čas na knihu, kterou už mám hrozně dlouho rozečtenou - Dívka, která kopla do vosího hnízda od Stiega Larssona. Celou trilogii průběžně čtu už víc než rok a už se nemůžu dočkat, jak to dopadne. Doporučuji všem, kdo má rád opravdu napínavé (a vzhledem k rozsahu knih taky docela komplikované) příběhy z novinářského prostředí. 
Dneska tady pro vás mám ještě fotky z minulého víkendu, kdy bylo tak akorát počasí na rolák a teplejší vestu.
Good morning :) I´m still ill and this time I really responsibly stay almost the whole day in bed, prepare new posts and read. Finally I found time to read a book, which I´m reading already for a long time - The girl who kicked the Hornets´ Nest by Stieg Larsson. I´m reading this trilogy for more than a year now and I´m really very curious about the end. I recommend it to all who likes really thrilling (and regarding the length of all books quite complicated) stories from journalistic setting.
Today I have for you some pictures from previous weekend when was weather just right for turtleneck and warmer vest.


24/03/2012

Style Yourself

Chystám pro vás souhrnný článek o několika knihách o módě a stylu, co mám doma, ale brzy mi bylo jasné, že tahle si zaslouží samostatný článek. Pro vás, co sledujete Sea of shoes, to nebude žádná novinka. Tuto knížku totiž napsala autorka tohoto blogu, Jane Aldridge. A co mě na ní tak zaujalo? Celá kniha je pojata ve stylu blogování, takže tam najdete spousty konkrétních rad, jak co nosit a nenosit, jak kombinovat různé styly a hlavně reálné fotky běžných lidí a ne žádné stylizované modelky. Musím říct, že už po několika stránkách se stala mojí oblíbenou knížkou o stylu a budu se k ní určitě často vracet.
I´m preparing for you a post about books on fashion and style, which I have at home, but soon I realised that this one deserves an individual post. It won´t be a news for you, who already follow Sea of shoes. This book was written by its author, Jane Aldridge. And what do I like most about it? The whole book is approached in a blogging way, so you can find there a lot of  concrete advices, what and how to wear it, how to combine different styles and mainly pictures of real people wearing ordinary clothes, no stylized models. I have to say that already after a couple of pages it became my favourite book on style and I´ll definiely return to in often.

Uvnitř najdete...
You can find inside...

22/03/2012

Spring flowers

Právě jsem se vrátila ze školy... a nemocná. Takže celý víkend pravděpodobně proležím doma. Ale aspoň budu mít snad čas na věci, které jinak nestíhám - dočíst několik rozečtených knížek, prolistovat předplacené časopisy a zhlédnout nějaké filmy (no, možná jeden, jak se znám). Naštěstí mám ještě pár fotek z minulého víkendu, takže o příspěvky se bát nemusíte :)
I´ve just returned from school... ill. So I´ll probably stay the whole weekend in bed. But at least I´ll have some time for things I usually don´t manage - finish some books, skim through subscribed magazines or watch some movies (ok, maybe one, I suppose). Luckily I have still some pictures from the previous weekend, so you don´t have to worry about next posts :)


21/03/2012

Inspiration: floral leggings

V jednom z minulých postů jste mohli vidět květované legíny, které jsem si objednala z Romwe. Konečně dorazily! Proto jsem zapátrala po nějaké inspiraci. Outfit bude zítra :)
In one of the previous post I showed you a floral leggings which I ordered from Romwe. Finally arrived! I needed some inspiration so I made a little research. Outfit comes tomorrow :)


20/03/2012

My new babies

Musím ještě něco dodávat?
Do I have to add something?

Top, lodičky/heels NEW LOOK, punčocháče/tights ASOS, pásek/belt C&A, lak/nail polish ESSENCE (nude), DOUGLAS perfumery (mint)


Byla to láska na první pohled. Dvakrát. Poprvé na monitoru a podruhé když jsem rozbalila balíček.
It was love at the first sight. Twice. For the first time on the screen for the second when I unwrapped the parcel. 

19/03/2012

Blue is good

Už jsem se nemohla dočkat hezkého počasí, kdy budu moci začít nosit barevné punčocháče!
I couldn´t wait warmer weather to wear colour tights!


18/03/2012

Nude Glam by Essence

Koupi laku v barvě nude jsem původně nezamýšlela, ale v Rossmanu jsem náhodou narazila na 7 úplně nových odstínů od Essence, které mě opravdu zaujaly - právě i tím že byly dostupné hned v několika různých odstínech. Po krátkém váhání jsem vybrala 06 - hazelnut cream pie (29 Kč), přišel mi takový nejpřirozenější. Máte rádi nude barvu na nehtech nebo dáváte přednost barvám?
Originally I didn´t plan to buy a nail polish in nude colour. But recently while shopping I suddenly spotted 7 completely new nude shades by Essence which cought my eye me right because of the variety of shades. After a short hesitation I chose 06 - hazelnut cream pie, I found it the most natural. Do you like nude colour on your nails or do you prefer colours?



A pokud máte rádi dárečky, určitě navštivte nově vznikající blog Blog Giveaways, který odkazuje na právě probíhající giveawaye u různých blogerek. Můžete zde vložit i vaši vlastní giveaway :)

17/03/2012

Inspiration: Andy Torres

Andy ze Style Scrapbook většině z vás určitě představovat nemusím. Dnes vám chci jen připomenout inspirativní video o blogování, které natočila v prosinci pro ted.com (kdo neznáte tuto stránku, doporučuji!).
Most of you certainly know Andy from Style Scrapbook. Today I wanted just to remind a very inspirational video on blogging she made in December for ted.com (if you don´t know this page, I strongly recommend it!).


16/03/2012

In the snow

Někdy si počasí dělá, co chce. Tyto fotky byly focené půl hodiny po těchto
I´m always so surprised how weather can be changeable. These photos were taken in less than half an hour after these.


15/03/2012

Inspiration: MINT colour

Mátová barva, a vůbec pastelové odstíny, se na nás valí ze všech stran. Přestože jsem nikdy neměla zelenou barvu v jakékoliv podobě ráda, i já jsem se nechala tímto odstínem okouzlit. Včera už jsem měla ve virtuálním košíku překrásné mátové kalhoty, ale nakonec jsem se omezila jen na doplňky (prozatím pásek, punčocháče a lak na nehty). Přece jenom když jsem zelenou skoro nesnášela, nedá se očekávat, že to bude z ničeho nic láska na celý život... 
A jak vůbec má mátová barva vypadat? Podle definic to má být pastelová světle zelená barva s nádechem do modra. Barevný rozdíl může být docela nepatrný, takže za "mátovou barvu" se teď považuje i jakýkoliv odstín světle zelené nebo světle modré. A jaký je význam mátové barvy? Skromnost, bystrost, dobrosrdečnost. Takže všichni šup do mátové :)
 A co vy a mátová a vůbec pastelové barvy?
Mint colour is surrounding us absolutely everywhere. Even though I never liked green colour in any form, I became a bit obssesed with this shade, too. Yesterday I had in my virtual cart an amazing pair of mint jeans but eventually I restricted myself only to accessories (for now belt, tights and nail polish). After all if I almost hated green colour in the past so I can´t expect that with mint it will be out of a sudden love for the rest of life...
And how should the mint colour look like? According to definitions I found I should be pastel shade of green colour with a hint of blue. The difference is so subtle that now also light green and light blue is usually considered "mint colour". And what is the meaning of this shade? Modesty, insight and kindness. So, everyone, go for mint :)
And what about you and mint and pastel shades in general?

13/03/2012

ღ HappyBirthdaytomyBlog GIVEAWAY ღ - ENDED

Dneska je to přesně rok, co jsem napsala svůj první příspěvek. Ani se mi tomu nechce věřit, protože se mi to zdá teprve jako pár týdnů. Nejvíc bych chtěla poděkovat vám za všechny vaše komentáře, každý z nich mi dělá obrovskou radost :) A proto jsem se rozhodla taky udělat radost já vám a připravila jsem pro vás tuto narozeninovou giveaway. Hrozně dlouho jsem přemýšlela, co dát jako výhru. Nakonec jsem se zamyslela nad tím, co mám nejradši já. O italské značce Carpisa jsem se zmínila v jednom z předchozích příspěvků a protože ji mám opravdu hodně ráda, vybrala jsem pro vás jednu z jejich kabelek. A protože jsem vám chtěla udělat opravdu velkou radost, přidávám k tomu ještě prstýnek z Romwe, stejný jako mám já a je to jeden z mých nejoblíbenějších.
Today it´s exatly one year from my first post. I still can´t believe it, it seems like just a couple of weeks. I´d like to thank for all your lovely comments, I´m really happy about every single one :) And that´s why I decided to make happy one of you. I was thinking for a long time which item to choose for this special giveaway. Eventually I considered my personal favourite products. I mentioned an Italian brand Carpisa in one of  the previous posts and because I really like it, I chose one of their handbags for you. And becuase I wanted to make you really happy I add also a ring from Romwe, the same as I have. and it´s one of my favourite.





A protože jsou mezi mými čtenáři i zástupci opačného pohlaví, chtěla jsem jako druhou možnost zvolit něco více neutrálního. I tady jsem vsadila na své oblíbené výrobky - krém na ruce Helping Hands a balistik LUSH.
And because there are also guys among my readers, I wanted to make the second option more neutral. Here as well I chose my favourite products - hand cream Helping Hands and bath bomb from LUSH.


Pravidla jsou jednoduchá, jako vždy:
  • buďte mým pravidelným čtenářem přes GFC Google Friend Connect a Bloglovin
  • napište komentář s cenou, pro kterou jste se rozhodli (kabelka+prstýnek nebo Lush) a váš e-mail
  • (volitelné) KOMENTÁŘ NAVÍC: sledujte mě přes Twitter, "tweetněte" odkaz na tuto giveaway a napište komentář s vašim jménem na twitteru 
Giveaway potrvá do konce března, kdy náhodně vyberu jednoho výherce. Hodně štěstí!

    Rules are easy, as usual:
    • follow me publicly via GFC Google Friend Connect and Bloglovin
    • leave a comment with an item you´d like to win (handbag+ring or Lush) and your e-mail
    • (optional) ADDITIONAL ENTRY: follow me via Twitter, tweet link to this giveaway and leave another comment with your twitter name
    Giveaway is open until the end of March and is open internationally. I randomly pick of winner. Good luck!



    10/03/2012

    New design II

    Jak jsem slibovala už od Vánoc, tady je nový design :) Snažila jsem se především všechno co nejvíc zjednodušit, takže spoustu ne až tak podstatných věcí z pravého sloupečku zmizelo. Všimla jsem si, že teď je populární mít headery co nejjednodušší, nejlépe jen nápis. No... to bych ale nebyla já :) Pastelové barvy byly už od začátku jasná volba. Všichni nakupují oblečení v mentolové barvě. Já zatím nic v této barvě nemám, tak jsem si aspoň udělala mentolový blog. Nový design jsem udělala k příležitosti prvních narozenin mého blogu, které oslavíme přesně 13.3. Ten den spustím (taky slibovanou) narozeninovou giveaway.
    A jaké jsou teda novinky?
    • blog jsem převedla na samostatnou doménu fashion-and-chocolate.com
    • zjednodušení pravého sloupečku, zmenšení počtu kategorií Tags
    • původně jsem uvažovala i nad založením Fb stránky, ale nebyla jsem si její užitečností úplně jistá, a přesvědčilo mě o tom i vaše hlasování. Takže prozatím tento projekt odkládám a dál se uvidí. Pořád ale můžete můj blog sledovat na Twitteru, kde kromě odkazů na nové příspěvky najdete i odkazy na zajímavé články, giveawaye nebo fotky navíc. 
    Když byste měli jakoukoliv připomínku k novému vzhledu (písmo, velikost, barvy, uspořádání...), budu moc ráda, když se se mnou podělíte, a já budu mít co vylepšovat.

    As I promised already around Chrismas, here´s the new design :) I tried to simplified everything so many things from the side bar disappeared. I noticed that it´s popular to have a header as simple as possible, preferably only a simple headline. Well... it wouldn´t be me :) Pastel colours were the only choice already from the beginning. Every one is hastily shopping clothes in a mint colour. I don´t hav anything in this colour so far, so I decided to creat at least a mint design. I made it at the occasion of the first anniversary of my blog, which will be exactly the 13th of March. That day I´ll launch (also promised) HappyBirthdaytomyBlog giveaway.
    And what are the news?
    • blog has now it´s own domain fashion-and-chocolate.com
    • I simplified the side bar and reduced the number of categories for Tags
    • originally I was thinking about creating a Fb page but I wasn´t 100% sure about its usefulness, and your voting confirmed my doubts. So for now I postpone this project and I´ll see. But you can still follow me on Twitter, where besides of links to new posts you can find links to some interesting articles, giveaways or bonus pictures. 
    PS - If you would have some objection to the new design (font, size, colours, layout...), I´ll be happy to read them and improve anything. 




    Navrhovat nový desing není vůbec jednoduchý proces, chce to precizní přípravu... :D
    Designing new header is not at all a simple precess, it takes a long and precise preparation... :D



    09/03/2012

    2 Golfgirl

    Je mi jasné, že tohle není zrovna nejvhodnější oblečení na golf, ale na caddienku to snad nebylo zas tak hrozné, ne? :)
    It´s obvious that this is not appropriate golf dress but it´s not so bad for a caddie-girl, hm? :)

     Wearing: trenchcoat ZARA, tričko/tee NEW YORKER, jeans MARKS&SPENCER, šátek/scarf H&M, mokasíny/mocassins ANN CHRISTINE, náušnice/earrings TAKKO

    08/03/2012

    Italy New In

    A ještě pár věcí, co jsem v Itálii nakoupila (byla jsem omezena velikostí svého příručního zavazadla).
    And a few things I bought in Italy (I was limited by a size of my hand luggage). 

    Mé vytoužené s řemínkem, jiné se mi na noze neudrží. Nemohla jsem je dlouho nikde sehnat a pak jsem v jedné zapadlé uličce objevila malý obchůdek který byl plný podobně úžasných bot. Vybrala bych určitě hned několikery, ale koupit jsem mohla jenom jedny, protože by se mi jich do příručního zavazadla víc nevešlo.
    My long-desired heels with strap, because I can´t wear others. I couldn´t find similar to these for a long time and then I found a little shop which was stuffed with heels like these! I´d choose for sure several pairs but I could buy only one because I had only a hand luggage and I had no more space.

    07/03/2012

    Italy random pics - shopwindows&food

    Pár fotek ještě z Itálie, které se mi nevešly do ostatních příspěvků. Většinou jsem neodolala a fotila výlohy :D Celkově se nám výlet vydařil, hlavně jsem si užila trochu jarního počasí. Jen mě mrzí, že nám zrušili koncert, na který jsme tam původně vlastně jeli :(
    A few random pictures from Italy which I didn´t include in other posts - mostly shopwindows, I just 
    couldn´t resist :D The whole trip turned out very well, I mostly enjoyed the spring weather. I only regret that the concert we were supposed to see (and which was the main reason of our trip) was cancelled :(


    05/03/2012

    Verona

    Hezký večer! Já jsem se před chvílí vrátila z Itálie a už se chystám na zítřek do školy...  V neděli ve Veroně už sice počasí nebylo tak letní jako to v Mantově, ale pořád jsme si užívali krásných 18 stupňů :) A pokud jste ještě nehlasovali, budu ráda, když mi kliknete na anketu vpravo nahoře, děkuji!
    Good evening! A few hours ago I returned from Italy and I´m already preparing for school... Sunday weather in Verona wasn´t so similar to summer like in Mantova, but we were still enjoying nice 18 degrees :) And if you haven´t still voted in my little survey (up right), I´d be happy if you could express your opinion, thank you!


    04/03/2012

    Mantova

    Včera nám vyšlo překrásné počasí, celý den svítilo sluníčko a bylo kolem 20 stupňů. Už teď se netěším zpátky domů do zimy...
    Yesterday we had very nice weather, it was sunny all day and around 20 degrees. I just don´t want to go back home, where´s freezing now...


    03/03/2012

    Finally Italy

    Včera odpoledne jsem dorazila do Itálie. Poprvé mělo moje letadlo zpoždění. Místo ohlášených 2,5 hodin z toho nakonec byla jen hodina, takže nic hrozného. Po příletu hlásil teploměr neuvěřitelných 23 stupňů a já jsem měla na sobě termo punčocháče, dva svetry, kabát a zimní boty :D
    Hned u letiště bylo obrovské obchodní centrum, takže jsem se hned vydala do Zary pro své vytoužené boty, které bohužel ale ani tam neměli :(
    Yesterday afternoon I arrived to Italy. For the first time was my plane delayed. But insted of announced 2,5 hours it was eventually only 1 hour, which is not so bad. After arrival I experienced unbelievable 23 degrees and I was wearing thermo tights, two sweaters, coat and winter boots :D
    Near the airport was a huge shopping center so I immediately headed for Zara to buy my long-desired heels but I didn´t find them there :(



    Ty nejpodivnější mraky, co jsem kdy viděla./The most curious clouds I´ve ever seen.


    Dneska se jdeme projít do Mantovy a do outletu a pokud se nevrátíme moc pozdě, večer (nebo zítra ráno) bude další příspěvek s fotkama :)
    Today we´re going to Mantova and also to outlet and if we not arrive too late, I´l post some pictures tonight (or tmr morning) :)


    BLOGLOVIN    TWITTER    GOOGLE+
    Elle ღ

    01/03/2012

    Recipe: Grilled pineapple

    Přeji vám krásný první den prvního jarního měsíce :) Jaké bude vaše letošní jaro?
    I wish you a beautiful first day of the first spring month :) How will be your spring?

    Dnes jsem si pro vás připravila recept vhodný spíše na letní grilování, ale proč si nepřipomenou léto, i když je venku náledí? Budete potřebovat (na 3 porce): 3 kolečka ananasu (cca 2 cm tlusté), 5 lžic smetany, 30g másla, 2 lžíce třtinového cukru, 3 lžíce rumu, 2 lžičky jemně mleté kávy.
    Today I prepared for you a recipe fit rather for a summer grilling but why not to remind of summer also with snow outside? You need (for 3 portions): 3 slices of pineapple (cca 2 cm thick), 5 tbs of cream, 30g of unsalted butter, 2 tbs of cane sugar, 3 tbs of rum, 2 teaspoon of fine ground coffee.


    Plátky ananasu ogrilujte (případně upečte v troubě) do měkka - cca 10-15 minut. Mezitím si připravte zálivku - v hrnci na mírném plameni rozpusťte máslo, přidejte smetanu a cukr. Až je cukr pořádně rozpuštěný, přidejte rum a kávu. Ještě chvíli zahřívejte a zálivka je hotová. Dezert se podává teplý!
    Grill the slices of pineapple (or bake them in the oven) until it becames fragrant - ca. 10-15 minutes. In the meantime prepare a topping - melt butter over a medium heat, add cream and sugar. Stir until the sugar is completely melted, then add rum and coffee. Heat one minute more and the topping is ready. This dessert is served hot!  


    Recept je od Lenky Požárové, která tento dezert připravovala v pořadu Show Jana Krause.

    BLOGLOVIN    TWITTER    GOOGLE+
    Elle ღ